Jenni Granqvist
Maalauksia ja videoita:
the extreme fake over - tv:stä tuli totta
30.5.-18.6.2006

Pelkokerroin I, Jenni Granqvist kuva Jenni Granqvistista

Tähän näyttelyyn valmistautuminen on ollut minulle mieluisa matka. Mielenkiintoisen siitä ­ sen lisäksi että olen suuresti nauttinut maalaamisesta ­ on tehnyt se, että vaikka alunperin valitsinkin näyttelylleni melko tarkan teeman, oman elämäni lähiajan tapahtumat heijastuvat tauluissa ennalta-arvaamattomasti. Teema ei siis ole rajoittanut tekemistäni vaan päinvastoin - se on maalatessani saanut paljon lisämerkityksiä. Tällaisesta, prosessinomaisesta, tekemisestä minä pidänkin eli että antaa tilaa ja mahdollisuuden muutokselle, eikä tarraa mihinkään alkuperäisideaan kynsin ja hampain.

"Tosi-TV -sarjat ovat historiansa aikana ainoastaan menneet sekopäisempään suuntaan. Ihmiset antavat jopa vartalonsa tämän unelmatehtaan käyttöön. Miljoonien katsojien edessä he hikoilevat ja rehkivät pois liikakilojaan ja ihastelevat kauneusleikkaustensa tuloksia, syövät matoja ja kieppuvat päätä huimaavissa korkeuksissa. Yleisöä kyllä riittää! Missä oikein menee hyvän maun raja ­ vai onko sellaista olemassakaan?
Mutta mikä on todellista, mikä keinotekoista? Onko kaikki sittenkin käsikirjoitettua viihdettä? Vaikuttaako ”tosi-TV” katsojiinsa jotenkin eri tavalla kuin fiktioina esitetyt ohjelmat? Ennalta-arvaamattomien tilanteiden muodostamat kommellukset ihmisten välillä saavat kieltämättä katsojan eläytymään ja samastumaan kilpailijoihin niin hyvässä kuin pahassakin… ”Tota mä en pystyis tekemään”, huudahtaa ystäväni. Ja ne jotka pystyvät, saavat sentään sen 15 minuuttisensa kuuluisuudessa. Tavallisia ihmisiä? Ainakin suuria tunteita! Kaiken takana on kuitenkin pilkahdus huumoria… ja miksei olisi?"


CV

Koulutus

2005-2006 Adulta, Taidemetalli ja audiovisuaalinen viestintä
2001-2003 Riihimäen ammattioppilaitos, av-viestinnän perustutkinto
2000-2002 Turun täydennyskoulutuskeskus, Mediatutkimus, Approbatur 15 ov
2000-2001 Helsingin evankelinen opisto, Elokuva- ja TV-linja 36 ov
1999-2002 Helsingin avoin yliopisto, Elokuva- ja televisiotutkimus 20 ov
1998 Ylioppilas

Näyttelyt 2006

30.5.-18.6. the extreme fake over ­ tv:stä tulee totta, Galleria viileä punainen, Helsinki
6.-22.5. "Values" -taidemetallinäyttely, Sanomatalon Mediatori, Helsinkii

PelkokerroinI PelkokerroinII
Pelkokerroin I Pelkokerroin II
logo

Jenni Granqvist

edellinen näyttely paluu näyttelyluetteloon paluu pääsivulle seuraava näyttely