Ritva Larsson
Maalauksia
3.-22.1.2006

Vatsa täynnä, Ritva Larsson kuva Ritva Larssonista

    Maalauksissani esiintyvät aidot, oikeat nallehenkilöt, jotka ovat uskollisesti ilman ylityökorvausta istuneet malleinani. Jokaiseen nalleeni liittyy tarina, niillä jokaisella on leluesineenä henkilöhistoria, nimi ja luonne. Usein nallemaalaukseni ovat puhtaasti asetelmia; idean synnyttyä asettelen nalleja ja muita esineitä eri kompositioihin, kun olen sommitteluun tyytyväinen teen maalauksen. Maalauksen idean ja sommitelman on toimittava, pelkkä aihe ei itsessään riitä. Eikä nallen herttainen olemus sulje pois vaikeidenkaan kysymysten käsittelyä maalauksen keinoin. Maalaan toki paljon muutakin kuin teddykarhuja, mutta tämä näyttely on koottu yksinomaan vuonna 2004-2005 tekemistäni teddytöistä.

    Maalaamiseen minulla on ollut pitkä ja vaihteleva suhde. Lukion jälkeen 1980-luvulla olin vakuuttunut että minusta tulee isona taiteilija; tuolloin kiinnosti lähinnä kuvanveisto sekä sarjakuvien piirtäminen, jota olen harrastanut lapsesta saakka. Kanneljärven opisto sytytti edelleenkin jatkuvan intohimon akvarellimaalaukseen. Taide oli luovalla tauolla elämästäni miltei koko yliopisto-opiskelun ajan. Alfa-Art taideoppilaitos tarjosi mahdollisuuden työssäkäyvällekin hankkia monimuoto-opiskeluna valmiuksia tarttua pensseliin ja palettiin vakavissaan ja sytytti ohessa palavan innostuksen myös öljyväreihin.

    Maalaaminen on tällä hetkellä ilmaisukeinoista itselleni omin. Maalamalla voi kätevästi ilmaista elämän kaikkeutta; hyvää tuulta, hiljaisuutta, olemisen kauneutta ja kauheutta. Maalaus ripustettuna gallerian seinälle tuo sen alttiiksi katsojan tulkinnalle. Maalaukseen suditut itseilmaisun väripaakkuset siirtyvät näköaistin välityksellä tekijältä katsojalle ja jokainen kuvaa katsova tuo siihen mukanaan omat merkityksensä ja tulkintansa.


ANSIOLUETTELO

Taideopinnot

Alfa-Art taideoppilaitos 2004- jatkuu edelleen
Helsingin aikuisopisto, kuvataiteen perusopintoja 2003-2004
Kuopion koti- ja taideteollisuusoppilaitos 1988-1989, metalliseppä-artesaaniopintoja
Kanneljärven opisto, taidelinja 1985-1986

Muut opinnot

Tampereen yliopisto, yhteiskuntatieteiden maisteri 1996

Yksityisnäyttelyt

Galleria Viileä Punainen, Helsinki, 3.-22.1.2006
Galleria Marski, Porvoo, 28.10.-29.11.2005

Yhteisnäyttelyt mm.

Helsingin työväenopisto
Helsingin aikuisopisto
Naisten yö-tapahtuma, Tampere
Kanneljärven opisto
Liipolan nuorisotalo, Lahti
Nuorisotalo, Hanko

Aamuyo Ajattelija Gerbera Hylatty Kaikissa_vareissa Kaipuu
Aamuyö Ajattelija Gerbera Hylätty Kaikissa väreissä Kaipuu
Kontiot Mukaan Muutto Omakuva2 Pelurit Vatsa_taynna
Kontiot Mukaan Muutto Omakuva Pelurit Vatsa täynnä
logo

Ritva Larsson

edellinen näyttely paluu näyttelyluetteloon paluu pääsivulle seuraava näyttely