Lintuja! Birds!
Nadja Sarell
16.10.-4.11.2012

sarjasta Vilahduksia, Nadja Sarell kuva Nadja Sarellista

Linnut valtaavat Galleria viileä punaisen!

Kuvittaja Nadja Sarellin näyttely on lapsenmielinen ja hyväntuulinen kurkistus lintujen maailmaan. Näyttelyn teokset ovat guassimaalauksia linnuista, joiden joukosta kukin katsoja voi löytää itsensä näköisen siivekkään hahmon. Näyttely tarjoaa lintumaisia yllätyksiä ja hyvän mielen niin aikuiselle ja kuin lapsikatsojallekin.
Näyttelyn yhteydessä järjestetään kuvitustyöpajoja lapsille 27. ja 28.10.2012.

Näyttelykuvaus:

Aina kun tyttö sulki silmänsä, hän näki lintuja. Ensin ne kurkistivat vaivihkaa puun takaa, lehvien seasta tai vilahtivat taivaankaarta vasten. Linnut tulivat tytön uniin siivet sulavasti taipuen, silmät suurina tuijottaen. Kotona ne hyppäsivät maljakoihin ja tipahtivat kuppeihin. Ne yltyivät tanssin pyörteisiin, luikauttivat laulunsa silmät nauraen.
Joskus oudot linnut innostuivat jatsia soittamaan, totisella otteella svengaamaan. Suuruuden harhasta saattoi jokunen nauttia, kun kuninkaalliset linnut valvoivat valtakuntaansa. Tyttö kuljetti lintuja mukanaan mielensä sopukoissa. Valtavat hatut päänsä päällä keikkuen ne suhtautuivat saamaansa huomioon arvokkuudella. Vastapalvelukseksi ne taikoivat tytölle tarinoita lintujen saaren salaisuuksista ja tyttö piirsi lintujaan mieli ilosta laulaen.


Mika_ei_kuulu_joukkoon Pas_de_deux Queen_Elisabeth_I
sarjasta
Mikä ei kuulu joukkoon?
Pas de deux Kuningatar Elisabeth I
Still_life_with_birds_3 Vilahduksia Vilahduksia2
Still life with birds sarjasta Vilahduksia sarjasta Vilahduksia
logo

Nadja Sarell

edellinen näyttely paluu näyttelyluetteloon paluu pääsivulleseuraava näyttely