Terttu Finni
VILLIKISSAN PÄIVÄT
8.-27.10.2013

Ellun katti, Terttu Finni kuva 
Terttu Finnistä

Terttu Finni

o.s. Takala, syntynyt Helsingissä v. 1948
Takaniityntie 5 C 3, 00780 Helsinki
p. 050 5823415, sähköposti

Taideopinnot

Kiinnostuin varhain taiteesta. Seurasin Helsingin taide-elämää kiinteästi jo koulutyttönä ja osallistuin taidekursseihin opiskellessani limnologiaa Helsingin yliopistossa. Taiteen opiskeluni on ollut tiivistä ja järjestelmällistä kuitenkin vasta vuodesta 1998. Perustiedot olen hankkinut Malmitalon ja galleria Viileän Punaisen kursseilla. Olen opiskellut akvarellimaalausta, öljymaalausta, guassimaalausta, sekatekniikkaa ja valokuvausta. Olen innokas kokeilija. Olen kehittänyt itsenäisesti ainutlaatuisen maalaustekniikan, jossa työvälineenä on pipetti. Töiden omaleimainen maaliviiva ja pintarakenne perustuvat pitkäaikaiseen pipettimaalaamiseen ja tekniikan jatkuvaan kehittämiseen. Maalaan pipetillä ja pensselillä akvarellia, akryyliä, mustetta, öljyväriä, mutta saatan kokeilla myös punajuurta, kahvia tai ruusunmarjateetä. Olen yhdistänyt töihin usein liituja, kyniä ja tussia.

Asenne maalaamiseen

Maalaan tunteita ja asioita, joita en osaa kuvata sanoin. Käytän hyvin harvoin oikeita ihmisiä tai esineitä malleina. En tahdo kopioida aiheita valokuvista tai toisten tekemistä maalauksista. Pyrkimyksenä ei ole päästä tiettyyn lopputulokseen, vaan pyrkimyksenä on kokeilla, mitä maalatessa tapahtuu. Silloin huomaan voivani leikkiä väreillä ja muodoilla, palata siihen iloon ja joskus suruunkin, jota muistan lapsuuden touhuissa kokeneeni. Valmiit työt ovat jonkinlaisia päiväkirjamerkintöjä ilman sanoja. Niiden merkitys minulle itselleni saattaa olla hyvin suuri. Olen hämmästynyt ja iloinen siitä, että muutkin ovat kiinnostuneet maalauksistani.

Näyttelyt

Olen osallistunut Malmitalon yhteisnäyttelyihin. Maalaamani suurikokoinen akvarelli, nimeltään Hämmentynyt lisko, valittiin suuren kevätnäyttelyn julistemaalaukseksi v. 2002.Ellun_katti Minne_matka Rakas_elama
Ellun katti Minne matka? Rakas elämä
Syystuulessa Varina Yes_ we_can-can
Syystuulessa Värinä Yes, we can-can
logo

Terttu Finni

edellinen näyttely paluu näyttelyluetteloon paluu pääsivulleseuraava näyttely