KukkaMadonnan matkassa
Ilona Huolman
2.-21.2.2016

KukkaMadonna, Ilona Huolman Ilona Huolman


KUKKAMADONNAN MATKASSA

Maalaaminen on aina ollut minulle henkilökohtaista ”tutkimusmatkailua”. Nyt se tuntui erityisesti siltä, sillä minulla on ollut monen vuoden tauko työskentelyssäni. Oli ilo löytää uudelleen vanha rakkauteni öljyväreihin.

Työskentelyprosessini sisältää monenlaisia vaiheita alkuaihion intuitiivisestä kehkeytymisestä ja tekeytymisestä, tekniikoiden vaihtelusta, mietiskelystä ja kypsyttelystä, lopulliseen kuvan synnyn hiljaisuuteen. Prosessin alussa en koskaan tiedä ihan varmasti, mitä lopputuleman pitää. Yksi kuva johtaa seuraavaan. Siksi maalaaminen on niin kiehtovaa ja henkilökohtaisesti itse prosessi voi olla tärkeämpi kuin lopputulos. Se näkyy myös näyttelyn töissä.

Koska koko prosessin ajan törmäsin tämän tästä madonna, ym. pyhimysten kuviin, syntyi ensimmäisten joukossa ”Kukkamadonna”- niminen maalaus, josta myös näyttely sai nimensä. Sen valmistuttua alkoi ”palettini avautua” ja lemppari ranskalaista filosofiani Maurice Merleau-Pontya lainaten, ”tehdä näkymättömästä näkyvää”. Tervetuloa Kukkamadonnan matkaan!
Avilan_Teresa Japanissa KukkaMadonna
Avilan Teresa Japanissa KukkaMadonna
Nada_de_turbe Pellon_laidalla Shrine
Nada de turbe Pellon laidalla Shrine
(japanilainen pyhättö)
logo

Ilona Huolman

edellinen näyttely paluu näyttelyluetteloon paluu pääsivulleseuraava näyttely