Ilo elää
Kaisa-Leena Lintilä
11.-30.8.2015

Vapautuminen - Let it go, Kaisa-Leena Lintilä Kaisa-Leena Lintilästä


ILO ELÄÄ

Maalaaminen merkitsee minulle iloa ja vapautta etsiä värien ja muotojen kautta sitä, mikä avautuu sisäisyydestä saaden ilmenemismuotonsa läsnä olevassa hetkessä ja tunnetilassa. En suunnittele maalausta etukäteen, vaan annan prosessin viedä mukanaan. Tunnetila ja muistot ilmentyvät värien ja muodon kautta. Joskus lähtökohtana voi olla ulkoinen havainto kuten maisema.

Teema ILO ELÄÄ avautuu minulle kahdessa merkityksessä: yhtäältä ilona elämästä ja olemassaolosta sekä toisaalta syvänä pohjavirtana silloinkin kun elämässä on hetkiä, jolloin ilo tuntuu kadonneen. Ilo on aina olemassa, vaikka emme sitä huomaisi. Ilo pysyy elossa silloinkin kun pimeys ja harmaus yrittää peittää sen. Ilo pilkahtelee synkkyyden välistä, kihertää piilossa kaiken alla. Pohjimmiltaan ilo elämästä on ihmisen olemassaolon perusta. Ilo on rakkautta elämään.

Näyttelyn töissäni haluan avata ilon ulottuvuuksia.

Aloitin maalaamisen 2012 Kaija Juurikkalan sielunkuva -kurssilla. Kaijan ajatus maalaamisesta sopi minulle: ”Minua ei kiinnosta ollenkaan osaako kukaan maalata. Täällä avataan luomisen virta, joka pulppuaa jokaisessa.”

Olin vuosia unelmoinut taulujen maalaamisesta. Halu maalata tauluja oli sisälläni, mutta siirsin sen toteuttamista, sillä aina oli muuta, mikä vei ajan ja energian. Vihdoin tuli kesä, jolloin löysin Kaijan kurssin ja heittäydyin maalaamiseen. Todellakin heittäydyin ilman ennakko-odotuksia tai tavoitteita, vain tutkien mitä minusta löytyy sellaista, mikä nyt voisi ilmetä maalausten kautta.

Tällä matkalla olen edelleen.

Maalaukseni ovat syntyneet vuosina 2012 - 2015. Palaamme elämässämme aiheisiin, joiden siemenet olemme kylväneet vuosia tai vuosikymmeniä aikaisemmin. Elämä antaa vinkkejä, kun katsomme taaksepäin, silti monet siemenet itävät pitkään, ennen kuin pieni orastava kasvu nousee esiin.

Näyttelyni työt ovat orastavaa kasvua. Olen käyttänyt eri tekniikoita ja kokeillut niin akryylia kuin akvarellia. Ihmettelen koko ajan mitä kummaa siemenistä nousee.

Maalaukset kertovat, että kaikkea voi tehdä: unelmansa voi toteuttaa. Juuri nyt voi aloittaa ja aina on oikea aika päästää irti, sellaisesta mikä ei toimi.

Ilo elää unelmissa.CV

Kaisa-Leena Lintilä

Synt. 25.8.1955, lapsuudenkoti Keski-Pohjanmaalla Toholammilla, asuu Helsingissä.
Työura asiantuntija- ja esimiestehtävissä ministeriössä.
Aloittanut maalaamisen 2000-luvulla.

Ikonimaalauskursseja 2007, 2008, 2009 ja 2011 opettajana Seija Floderus.

Maalauskursseja opettajina:

2012 Kaija Juurikkala
2013 Elena Hopsu, Antero Kahila
2014 Metta Savolainen
2015 Eeva Kokki, Kaija Juurikkala

Näyttely ILO ELÄÄ Galleria Viileä Punainen elokuu 2015, 60-vuotisjuhlanäyttelyElaman_viehkeys Heilahdus Ilon_luominen
Elämän viehkeys Heilahdus Ilon luominen
Katketty Salainen_puutarha Vapautuminen
Kätketty Salainen puutarha Vapautuminen - Let it go
logo

Kaisa-Leena Lintilä

edellinen näyttely paluu näyttelyluetteloon paluu pääsivulleseuraava näyttely